Kindervoorstellingen

Nasreddin Hodja

De grootmeester van de lach, Nasreddin Hodja , leefde van 1208 tot 1284. Hij heeft daarmee als historische figuur in het Anatolie van de dertiende eeuw een belangrijke rol gespeeld bij ene wat verlichter visie op de Islam. Nasreddin Hodja is een goede pedagoog Hij volgde de samenleving en de mensen van zijn tijd met zijn aandachtige observaties. Indien nodig of wanneer het van hem werd gevraagd leverde hij zonder terughoudendheid commentaar op situaties waarmee hij niet eens was. Maar hij deed dat wel met vriendelijkheid, tolerantie ene een lachend gezicht.

De Hodja is buiten Turkije ook in andere landen bekend. De Arabieren kennen hem als Djuha, of Goha, in Griekenland noemen ze hem Hoja Nasreddin en in Kazakistan Koja Nasreddin en de Indonesiers kennen hem via de Arabieren en noemen hem Aboe Nawaz.

Hij is met zijn ezel, zijn tulband, zijn mantel en met het stremsel van hoop dat hij in het meer van Aksehir wierp, met die plaats een geheel gaan vormen.

Hadjewat & Karagoz

Hadjewat en Karagoz zijn 2 vrienden die bekend staan met hun traditionele Turkse poppenspel. De Regenboog voert met deze 2 bekende personages naast de poppenspel ook podiumvoorstellingen uit. Voertaal is zowel in het Turks als in het Nederlands.
Wie zijn Hadjewat en Karagoz:
Twee vrienden oftewel collega’s die in de 13e eeuw hebben geleefd. Ze werkten samen tijdens de bouw van een moskee in de stad Bursa. Tijdens het werkenlokte Hadjewat uit en Karagoz trapte er altijd in, omdat hij zo naief was. Karagoz was slechthorend en begreep daardoor ook vaak verkeerd, dat gebruikte Hadjewat ook goed om hem te plagen. Zo onstond er ook soms misverstanden en discussies.

De Droomiers

Maskotten

Balonman