Kunststichting Regenboog

De Kunststichting Regenboog (KSTR), die in eerste instantie is begonnen als een theatergezelschap met de naam theatergroep De Regenboog, werd in 1996 opgericht door een groep Nederlandse jongeren van verschillende komaf. Zij hadden een gemiddelde leeftijd van 15 jaar en werden begeleid door hun nestor Ömer Atif. Van de zes jongeren die oorspronkelijk de theatergroep vormden zijn er nu slechts twee overgebleven. Vandaag de dag bestaat Theatergroep De Regenboog uit 4 personen ( Ömer Atif, Sezer Han, Sinan Ozgoren en Nourdin Youri ). Daarnaast zijn er opkomende talentvolle jongeren die de theatergroep versterken.
De stichting bestaat heden niet alleen uit een theatergezelschap, maar ook uit een muziekgroep, derwisjen, ney fluitist (rieten fluit), volksdansers DJ, rappers, fotograaf, videograaf, een karikaturist, een schilder en docenten toneel, spoken word, gitaar, saz en soefidans. Tevens levert de stichting ook docenten aan basisscholen.
De huidige Nederlandse samenleving is een ‘melting-pot’ van diverse culturen geworden. Deze werkelijkheid heeft de KSTR ertoe gebracht om de rijkdom van die verschillende culturen bijeen te brengen en op een ‘kunstzinnige’ manier uit te dragen.
Gezien de huidige maatschappelijke verhoudingen voelt de KSTR zich meer dan ooit tevoren geroepen een brug te slaan tussen de diverse bevolkingsgroepen, die de huidige Nederlandse samenleving vormen. De KSTR probeert dit te realiseren door het organiseren van verschillende culturele en kunstzinnige activiteiten. Het gemêleerde gezelschap van de KSTR doet dit op een humoristische doch confronterende wijze. Het theatergezelschap van de KSTR wordt dikwijls uitgenodigd door o.a. welzijnsorganisaties, culturele organisaties, studie- en studentenverenigingen, bedrijven, wijkcentra en maatschappelijke organisaties, om theateroptredens te verzorgen.

Activiteiten die door KSTR op dit moment verricht worden zijn o.a.:

  • Sketches en toneel optredens
  • Theatervoorstellingen
  • Muziek voorstellingen
  • Kindervoorstellingen
  • Nasreddin Hodja voorstellingen
  • Workshops
  • Kinderfestivals
  • Cursussen zoals: drama/toneel, gitaar, saz, soefidans en spoken word